AGREMENT

Ce poti face in timpul liber

TE PLIMBI

Poti alege sa te relaxezi plimbandu-te in zonele din apropierea pensiunii Perla Neamtului, pe trasee marcate si sa absorbi frumusetea peisajelor si aerul curat. Natura iti va pune la dispozitie o stare de liniste si de relaxare!

VANEZI

Zona Neamţului este vestită pentru trofeele de vânătoare la: mistreţ, cerb, căprior, lupi, râşi, iepuri, vulpi, sitari, potârnichi. Gazdele dumneavoastră primitoare de la Pensiunea Turistică Perla Neamţului, sunt bucuroase să organizeze, la cerere, partide de vânătoare în sezon şi în limita planului de recoltă.

VIZITEZI

Zona unde ne aflam este inconjurata de moenumente istorice si puncte de interes turistic importante, asa ca ai ocazia sa le vizitezi pe toate incepand cu un tur al manastirilor, o intalnire cu zimbri nemteni in captivitate sau chiar in libertate, si multe alte activitati interesante care vor crea o experienta de neuitat!

EXPLOREZI

La cererea ta putem organiza o plimbare prin imprejurimi, sub indrumarea ghidului care iti va prezenta cele mai interesante puncte de atractie turistica, si care te va calauzi in cunoasterea zonei, obiceiurilor si legendelor!
VEZI HARTA OBIECTIVELOR

OBIECTIVE

Turiştii sunt atraşi de aceste locuri fie datorită minunatelor privelişti şi a climei plăcute, fie datorită vestigiilor istorice întâlnite aproape la tot pasul. Diversitatea tradiţiilor, monumentelor istorice, religioase şi aşezămintele culturale, atracţiile turistice dintre cele mai diverse şi potecile ce te îmbie la drumeţie se constituie în tot atâtea motive de a vizita şi admira aceste ţinuturi. Obiectivele de interes turistic din judeţul Neamţ sunt multe; staţiunile balneare Bălţăteşti şi Oglinzi, staţiunea turistică Durău, salba vechilor mănăstiri - începând cu:

Parcul Natural Vânători Neamţ

Parcul Natural Vânători Neamţ se constituie într-o zonă cu specific aparte, în care peisajul se îmbină armonios cu valorile istorice şi culturale ce vin de peste veacuri.

Rezervaţiile naturale incluse sau aflate în administrarea Parcului Natural Vânători – Neamţ sunt:

  • Rezervaţia cultural peisagistică Pădurea de Argint este situată pe teritoriul comunei Agapia lângă sediul Ocolului Silvic Văratec, pe terasa inferioară a Topoliţei, la altitudinea de 540m. Pădurea de argint este un arboret de mesteacăn, având arborii cei mai bătrâni cu vârsta de peste 100 ani, dar pădurea este completată şi cu arbori de 20 şi 50 ani. Are o suprafaţă de 2,4 ha, fiind o rezervaţie de tip mixt, forestieră şi peisagistică.
  • Rezervaţia cultural peisagistică Codrii de Aramă este situată în comuna Agapia, pe dealul Filiorul, la o altitudine cuprinsa între 550 si 650 metri şi are o suprafaţă de cca. 10 ha. Este alcătuită în cea mai mare parte din gorun, alături de acesta aici fiind inventariate alte cca. 300 specii de plante. Cei mai în vârsta arbori au peste 135 ani
  • Rezervaţia de stejar Dumbrava - Pădurea Dumbrava, în suprafaţă de 56,6 ha este situată între Valea pârâului Neamţ şi a pârâului Nemţişor, la o altitudine .cuprinsă între 445 si 470 m. Rezervaţie de tip forestier şi care conservă o pădure de stejari seculari, foarte viguroşi.

Muzeul memorial "Mihail Sadoveanu" Vânători-Neamţ

O parte a operei sale de maturitate, scriitorul Mihail Sadoveanu a gândit-o şi a scris-o în acest loc, unde se păstrează şi dovezi ale dragostei sale faţă de natură. În imediata apropiere a Muzeului "Mihail Sadoveanu" se află casa memorială "Visarion Puiu".

Muzeul memorial “Ion Creangă” Humuleşti

În casa în care s-a născut scriitorul Ion Creangă, avem o reprezentare sugestivă a universului descris cu atâta talent în Amintiri din copilărie. Remarcabile sunt atât interiorul casei părinteşti, cât şi expoziţia foto-documentară referitoare la viaţa şi activitatea clasicului literaturii române.

Casa memorială "Veronica Micle" Târgu Neamţ

În casa în care poeta şi-a petrecut primii ani ai vieţii şi unde istoricul Nicolae Iorga a aşezat o placă memorială, s-au reconstituit două camere de epocă şi s-a întocmit o expoziţie foto-documentară.

Mănăstirea Neamţului

Neamţul, una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova (1367), cu mormântul lui Petru Muşat, însemnat centru de tipărituri;În tezaurul de valori ale patrimoniului istoric şi cultural-artistic naţional, Mănăstirea Neamţ ocupă un rol cu totul deosebit, întreaga sa existenţă conferindu-i aură de legendă şi atributele unei vetre de viaţă spirituală ce se poate identifica în multe privinţe cu însuşi românismul medieval.

Mănăstirea Secu

Mănăstirea Secu este una dintre vechile vetre monahale ortodoxe din județul Neamț. Aflată între localitățile nemțene Vânători și Pipirig, mănăstirea a fost construită în anul 1602, de către marele vornic Nestor Ureche, tatăl marelui cronicar Grigore Ureche, pe locul unei mici sihăstrii, numită atunci "Schitul lui Zosima", așezământ întemeiat în anul 1564

Colecţia muzeală a Mănăstirii Secu, comuna Vânători-Neamţ. Cuprinde un mare număr de icoane, manuscrise şi cărţi vechi (unele fiind considerate rarităţi bibliofile), broderii, obiecte de cult lucrate din metal preţios, organizate sub forma unei expoziţii permanente de inestimabilă valoare.

Mănăstirea Agapia

Agapia, menţionată documentar în 1437 şi ajunsă celebră prin picturile din tinereţe ale lui Nicolae Grigorescu; Mănăstirea Agapia este unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate monumente din această parte a ţării, căutat de un mare număr de vizitatori dornici să vadă o străveche vatră de credinţă şi cultură, dar şi un nepreţuit tezaur de artă, unic prin capacitatea sa de a dezvălui specificul şi originalitatea spiritualităţii româneşti.

Colecţia muzeală a Mănăstirii Agapia, comuna Agapia. Reuneşte un număr impresionant de icoane lucrate de Nicolae Grigorescu în perioada când picta biserica Mănăstirii Agapia, alte picturi bisericeşti provenite de la Văleni - Piatra Neamţ sau de la Agapia Veche, broderii, covoare, obiecte de cult şi manuscrise.

Mănăstirea Văratec

La 12 km de Târgu Neamţ şi la 40 km de Piatra-Neamţ, amplasată într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Văratec este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute şi mai vizitate monumente ale judeţului Neamţ.

Colecţia muzeală a Mănăstirii Văratec, comuna Bălţăteşti. A fost organizată în 1953 şi cuprinde broderii cu caracter religios, numeroase icoane de mare valoare provenite de la Schitul Văleni - Piatra - Neamţ, manuscrise şi cărţi din secolele XVIII-XIX, obiecte de cult.

Mănăstirea Sihăstria

Manastirea Sihastria este asezata in partea de nord a judetului Neamt, la 22 km departare de orasul Targu Neamt, pe soseaua ce duce spre Vatra Dornei. Lasand in dreapta drumul Manastirii Neamt, si inaintand spre celelalte manastiri nemtene, mai se parcurg 15 kilometri. Aici, drumul paraseste soseaua principala, trece peste Ozana si patrunde spre apus, pe valea paraului Secu..

Colecţia muzeală a Mănăstirii Sihăstria, comuna Vânători-Neamţ. Cuprinde obiecte de cult (icoane, vase liturgice, candele) şi tipărituri din secolele XVIII-XIX.
© Perla Neamtului 2022. Toate drepturile rezervate. Powered by webinspire.ro
menu